Voi kuinka hihitytteli tullessani koulusta kotiin hetkinen sitten. Aurinko paistoi, soittimesta tuli hassua musiikkia ja viikonloppu siinsi mielissä. Hyppelin ja hoppelin koko matkan hassu virnistys naamalla, tuntui että koko maailma oli hetken aikaa ihastuttava ja kaunis.

Pikkuveljeni Jaakko on sitä mieltä, että minä olen kuin kärpänen. Säntäilemässä sinne, tänne ja tuonne koko ajan ja ihan tsztsztstzrtszrstzrstrz. Aika tiukkaa analyysia 9-vuotiaalta. Huh huh.

Eilen oli hassu näky koulumatkani varrella. Liikennevaloristeyksessä oli aivan keskellä tietä linja-auto. Kuski oli kai kahvilla, kun poliisit olivat ohjaamassa liikennettä. Hullunkurista. Autoilijat eivät nähneet risteyksessä mihinkään, sillä bussi vei kait koko näkyvyyden. Ihanaa, kun vanha linja-autokurjimus nöyryyttää autoilijoita.

Täällä se olisi muutenkin tarpeellista. Tyytyväisenä katselin alkuviikosta, kun poliisit olivat tutkan kanssa talomme ohi menevän tien varrella. Tuo tie on pelkkä kiihdytysväylä kiirehtiville kaaroille. Monesti olen itsekin hyppinyt viime hetkellä suojatieltä tien reunaan, kun autot ovat meinanneet ajaa yli. Pahin tilanne oli hieman ennen joulua, kun toisen kaistan kuljettaja pysäytti autonsa suojatien eteen ja näytti minulle tietä, että menisin ylitse. Niin lähdin ja lopulta juoksin viimeiset metrit, sillä viereisen kaistan kuski vain painoi lisää kaasua, vaikka minun lakituntemukseni mukaan hänenkin olisi pitänyt pysähtyä suojatien eteen. Jalkakäytävällä hengitykseni pihisi ja kurkussa kiristeli. Oli vain senteistä kiinni, etten viettänyt jouluani ruumishuoneella tai teholla.

Eilen käväisin nopsan katselemassa kirja-alennuksia. Se löytyi! Tarkkailla ja rangaista löytyi! Kiitos kirja-ale, kiitos Foucault! Muutamia muitakin ostin, Tyhmyyden ensyklopedia taisi olla yksi. Ostin myös Yksinäisyyden linnakkeen (Lethem) ihan kokeilumielessä, kun kerran vitosella sai. Saapa nyt sitten nähdä millainen on.

Tuosta sanomalehti Ilkka - Hesari -hommasta vielä. Kävin katsastamassa Ilkan vaalisivuja mielenkiinnosta. Olisikohan ollut kuus tai seitsemän juttua. Kaikki käsittelivät Keskustaa. Ihanaa Ilkka, ihanaa. Maikkarin vaalikone oli avattu. Koskahan uskaltaisi. Sieltä tulee kuitenkin jotain...