Telkkarissa oli äsken ajan herra. Mies, joka valvoo aikaa, on valvonut jo 1970-luvulta lähtien. Hän sanoi, että aika on kuin joulupukki, ja että ihmiset eivät paljoa poikkea Pavlovin koirista. Luulin joskus, ettei nykyisenkaltaisessa maailmassa ole persoonia, mutta hän on. Enpäs tiennyt, että kellon siirtäminen tunnilla tuo pieniä säästöjä energiaan, mutta että kyseisten säästöjen määrällä ei merkitystä sinänsä ole.

Vaalit mietityttävät vieläkin. Cronbergin kohtalo kismittää. Jotenkin tuntuu siltä, että vaikka kuinka opiskelijoille taas luvattiin, niin ettei niitä lupauksia kuitenkaan täytetä. Kumpa olisin väärässä. Ydinvoimakin kismittää. Toivottavasti eivät kuudennesta päättäisi myöntävästi. Ydinenergia ei ole turvallinen energiantuotantoratkaisu. Niin ja turve, sanokoon keskustalaiset mitä sanovat, mutta turve EI ole uusiutuva energiamuoto.

Onneksi huomenna on vapaata. Ajattelin vain nautiskella vapaasta ja käydä aamupäivällä spinnissä. Avoimen yliopiston juttujakin pitäisi katsella ja selvitellä. Mietiskelen jo jatko-opintoja. Tiistaina selvisi aika ratkaisevia asioita nykyisestä koulustani. Uudistusten (lue kustannussäästöjen) ansiosta tutkintoni ei välttämättä enää kerrokaan koko totuutta saatavasta ammattitaidosta. Kun koulutetaan moniosaajia, on tulos loppujen lopuksi henkilöitä, jotka osaavat vähän kaikesta, mutta eivät mistään tarpeeksi. En olisi kai ajatellutkaan tänne vaihtavani, ellen olisi lukenut viime keväänä vanhaa opinto-opasta luullen sitä päteväksi. Saa nähdä nyt millaisia tuloksia tästä vielä tulee. Onneksi parin viikon sisällä meillä on palautepalaveri koulun johdon ja luokan kanssa.

Mutta nyt kouluun.